...

Reflectieworkshop voor de publieke leider

Waarom?  De publieke sector verandert radicaal. Overheidsorganisaties balanceren tussen hun maatschappelijke meerwaarde, hun middelen en hun legitimiteit. Het ‘old school’ leiderschap voldoet niet meer. De spanning tussen loslaten en richting-geven heeft geheel nieuwe dimensies. De leiders binnen de overheidsorganisaties werken aan hun eigen herpositionering en hun leiderschapsaanpak. En bovenal aan de vraag: ‘hoe sluit ik goed aan op de innovatieve energie die er maatschappelijk voelbaar is?’.

Het is een proces zonder formats, zonder spoorboekje. Het is eerder: werkenderweg ontwikkelen, improviseren, evalueren en reflecteren. En het voelt soms als een zoekproces met een zwakke zaklamp in een overbelichte omgeving waarin alles aandacht lijkt te moeten hebben.

Ter ondersteuning van dit zoekproces organiseren we een workshop gericht op het benodigde nieuwe leiderschap. De voeding bestaat uit een mix van benaderingswijzen en analyses die we toepassen op dilemma’s en vraagstukken van de deelnemers. We noemen als voorbeelden: de Fatale Staat van Paul Frissen, de logicaopvattingen in vier domeinen (van Publiek Domein) en de Organisational Role Analysis uit de (executive) coaching. U gaat naar huis met minimaal één inzicht of idee om uw zoektocht meer koers en vaart te geven.

 

Waar, wanneer en met wie?  De workshop is bestemd voor leiders in het publieke domein. De begeleiding wordt verzorgd door Harry Slegh (De Vicco coaching & mediation) en Almer Toby (De Publieke Adviseur).

Datum: donderdag 13 november 2014, van 15.00 uur tot 20.00 uur

Locatie: Nieuwegracht 56, Utrecht.

Prijs per deelnemer: € 350,-, exclusief BTW, inclusief lichte maaltijd.

 

Meer informatie?  Wil je graag meer informatie, neem dan contact op met Harry Slegh (tel: 06 54 600 269), Almer Toby (tel: 06 425 24 625) of kijk op op de Publiek Domein Dag Akademie (http://dagakademie.nl/). Op die site kun je je ook inschrijven.

insights logoDe publieke adviseur is de drijvende kracht achter Insights voor en door de overheid. Insights is een toegankelijk instrument dat ondersteunt bij de ontwikkeling van individu, team en organisatie. Wij hebben ruime ervaring bij het toepassen van Insights bij de veranderingen die nu gaande zijn binnen de overheid.

Een vrijblijvende afspraak?

06 425 24 625 of info@depubliekeadviseur.nl